Akým receptom by mohlo vaše dieťa odštartovať celoživotný vzťah s jedlom a potravinami? Čo keby ste začali jednoduchou kukuričnou kašou, ktorá je základom stravovania od nepamäti? Jednoduchý recept, nenáročný na prípravu, vás zachráni v dňoch po prebdenej noci alebo ho môžete využiť ako tip na chutnú večeru.
Ingrediencie
1/2 l kojeneckej vody
1/2 l mlieka
150 g jemnej kukuričnej krupice alebo hrubej kukuričnej múky
Kukuričnú krupicu alebo múku namočíme a necháme stáť približne hodinu vo vopred pripravenej vode. Následne ju privedieme do varu a varíme na miernom ohni až kým sa voda úplne nevstrebe. Potom pridáme mlieko a dôkladne premiešame. Pokiaľ dávame uvarenú kašu do kojeneckej fľaše, rozriedime aj mliekom.
Tip navyše:
Nebojte sa po období intenzívneho dojčenia (približne 6 mesiacov po narodení) začať dieťaťu dávať malé „ochutnávky“ potravín. Takúto kukuričnú kašu skúste podávať ako skorú večeru, cca 1 hod. pred spaním. Mlieko môžete pri príprave vynechať úplne alebo použiť spolu s vodou odsaté mlieko. Okrem kukuričnej kaše skúste podávať dieťatku aj jej obmeny – pšenové, ryžové alebo pohánkové kašičky.
Hotovú kašu môžete ozvláštniť kúskom ovocia, detskej výživy alebo v slanej alternatíve – primiešajte varenú zeleninu.