Pripravte si s deťmi zdravú domácu zmrzlinu

Blížia sa horúce letné dni a s nimi aj neodolateľná chuť na niečo osviežujúce a sladké. Domáca zmrzlina je na zahasenie tejto túžby ideálna! Je jednoduchá na prípravu, môžete zapojiť celú rodinu a na záver vás čaká studená odmena. Navyše ušetríte a vďaka jednoduchým ingredienciám viete, čo jete. Prinášame vám tri zdravé a jednoduché recepty na domáce dobroty!

Jahodová zmrzlina s tvarohom

Jahodová lahodná zmrzlina
Domáca jahodová zmrzina s tvarohom – na dozdobenie použite mätu, ktorá okrem žiarivej farby zmrzlinu chuťovo osvieži.

Budeme potrebovať

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 300 g jahôd
  • 180 g kyslej smotany
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • ½ citróna na šťavu
  • 100 g práškového cukru
  • Mätu alebo strúhaný kokos na ozdobu

Postup

Očistíme si jahody od stopky, premyjeme a rozmixujeme na pyré. Ak máte radi väčšie kúsky ovocia a nevadia vám jahodové kôstky, jahody stačí roztlačiť vidličkou. Do šľahača pôjde všetko ostatné – tvaroh, kyslá smotana, smotana na šľahanie, cukor a na záver vytlačte citrón. Všetko spolu vyšľahajte a primiešajte jahodové pyré. Prelejte do nádoby, ktorá môže ísť do mrazničky a uzatvorenú ju tam nechajte odpočívať a tuhnúť.

Náš tip: Vyberte zmrzlinu každých 30 minút a prešľahajte ju. Budete mať nad jej mrznutím kontrolu a zároveň vám bude tuhnúť v dobrej konzistencii. Ozdobte čerstvou mätou, alebo strúhaným kokosom. Dobrú chuť!

Medovo-banánová studená pena

Banánové chladené pyré v skle
Banánové chladené pyré vás príjemne osvieži. Odporúčame podávať v skle s čerstvým bobuľovým ovocím.

Budeme potrebovať

  • 4 banány
  • 2 vajíčka – použijeme len bielka
  • 3 PL medu
  • ½ citróna na šťavu
  • 3 dl mlieka

Postup

Popučte banány vidličkou a pridajte postupne med a citrónovú šťavu. Vyšľahajte s mliekom a bielkami do peny a nechajte zachladiť v chladničke. Táto zmrzlina chutí najlepšie v nie úplne mrazenej konzistencii.

Náš tip: Po zachladení podávajte v pohároch a ozdobre čerstvým bobuľovým ovocím.

Melónovo-broskyňový sorbet aj pre dospelých

Melónová drť v pohári so sklenenou slamkou
Broskyňa a melón idú naozaj dokopy. Ak pridáte trošku šampanského, získate si srdcia všetkých dospelých.

Budeme potrebovať

  • Melón (množstvo približne do jedného väčšieho hrnčeka)
  • Broskyňa – podľa veľkosti, ale mali by stačiť dva kusy
  • Mätové lístky
  • 40 ml sekt (pre deti samozrejme bez alebo pridajte detské šampanské)
  • Štipku cukru alebo malú lyžičku medu

Postup

Melón a broskyňu dáme do mixéra spolu s mätou a sektom. Ak potrebujete dosladiť, pridajte trošku medu alebo cukru. Ovocie je ale samo o sebe dostatočne sladké, takže my odporúčame bez :). Všetko rozmixujte a preložte do nádoby, ktorá môže ísť do mrazničky. Uzavretú nádobu zmrazte a každých 30 minút sorbet premiešajte, kým nebude mať konzistenciu drte – vtedy je ideálny čas na naškrabkanie do pohárov a mňam!

  • Komentáre
  • Podobné články
0
Kalendár mien

Lukáš, vyberáme meno pre dieťatko

0
Kalendár mien

Kristián, vyberáme meno pre dieťatko

0
Kalendár mien

Vladimíra, vyberáme meno pre dieťatko

Navigácia

Magazíny